Hjem

INFO / NOTIFICATION BAR

Situasjonen alle frykter!

Den lille er alvorlig syk eller skadet, og du vet ikke hva du skal gjøre! Når hvert sekund teller, er det avgjørende at du har den nødvendige førstehjelpskunnskapen. Våre anerkjente spedbarn- og barnekurs gir deg denne livsviktige kunnskapen!

Førstehjelp: Baby & Barn

Lær førstehjelp til baby og barn!

Vi vet at det du gjør for barnet i minuttene før ambulansen ankommer, kan være helt avgjørende for barnets liv og helse. Meld deg på et livsviktig kurs!

Les mer
Når barnet blir sykt

Sykdom hos barn er uunngåelig, med kunnskap er du tryggere!

Få kunnskapen og verktøyene til å vurdere normale og unormale sykdomssymptomer hos barn!

Kommer!

Hva sier våre tidligere deltakere?

"Vi er nybakte foreldre og savnet en slik opplæring på helsestasjonen. Føler oss nå tryggere i foreldrerollen og vet hva vi skal gjøre om noe skjer. Vel verdt tiden og pengene!"

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
/ Line S
Derfor startet vi Liten & Trygg

Vi har hjulpet over 2000 deltagere med å bli tryggere!

Vår visjon er å skape trygge, kunnskapsrike og ikke minst selvsikre omsorgspersoner – Som vet hva de skal gjøre hvis barn blir syke eller skadet.

Om oss
Hjelp oss med å dele livsviktig kunnskap!

Følg oss på Instagram og Facebook for tips og råd ved sykdom og skade hos barn!

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev for nyttige råd og tips, samt ekslusive tilbud og nyheter!


Førstehjelp: Baby & Barn Direktesendt Nettkurs

Direktesendt Nettkurs

Hva gjør du hvis barnet faller ned fra stellebordet, brenner seg på varm drikke eller får i seg noe giftig? Vårt direktesendte nettkurs gir deg den essensielle kunnskapen du trenger!

Hva gjør du hvis barnet faller ned fra stellebordet, brenner seg på varm drikke eller setter mat i halsen? Vårt direktesendte nettkurs gir deg den essensielle kunnskapen du trenger!

Om kurset

Vi vet vi at din tid er dyrebar og at det ikke alltid er lett å dra fra familien for å delta på kurs. Ved å kunne tilby deg et førstehjelpskurs direkte hjem i din egen stue, sparer du tid, samtidig som du lærer deg livsviktig kunnskap!

Vårt 2-timers, direktesendte nettkurs, er ledet av vår engasjerte instruktør og grunnlegger, Ida Grimstad. Du vil få demonstrert alle livreddende førstehjelpstiltak, inkludert hjerte-lungeredning, samt tiltak ved fremmedlegeme i luftveien på baby og barn. Vi vil også ha et stort fokus på det du faktisk måtte lure på når det kommer til førstehjelp og akutt sykdom og skade hos barn.

Kurset baseres på gjeldende retningslinjer fra Norsk Resuscitasjonsråd og Norsk Førstehjelpsråd og er utviklet av vårt team med erfarne instruktører.

Velg kursdato
Ofte stilte spørsmål

 • Undersøkelse av barnet
 • Hjerte- lungeredning (HLR) til baby og barn
 • Tiltak ved fremmedlegeme luftveien (kvelning) hos baby og barn
 • Når og hvem skal du kontakte ved akutt sykdom eller skade
 • Allergisk reaksjon
 • Pustebesvær
 • Blødninger
 • Brannskader
 • Bruddskader
 • Feber og feberkramper
 • Forgiftninger
 • Hodeskader

Kurset passer for gravide, foreldre, besteforeldre og andre personer med omsorg for barn, f.eks barnevakter. Det kreves ingen forkunnskaper!

Etter påmelding og betaling skal du innen kort tid få tilsendt en egen kurslink. Dersom du ikke mottar denne, så kan den ha havnet som spam. Hvis du ikke finner den i spamfilteret ditt, kan du ta kontakt med oss på hei@litenogtrygg.no.

Det er selvfølgelig mulighet for deltakeren å stille spørsmål underveis i kurset! Spørsmålet sender du i kursmodulen under fanen «Spørsmål». Det er kun instruktøren som ser spørsmålene som blir stilt og ingen spørsmål er dumme!

Dersom du ser kurset i opptak har du mulighet til å sende spørsmål per e-post.

Vi har selvfølgelig forståelse for at uforutsette ting kan skje underveis i kurset eller at du blir forhindret fra å se kurset. Derfor har vi gjort det slik at du etter endt kurs har mulighet til å se det som opptak i 7 dager, med din e-postadresse.

Velg kursdato

Pris: Kr 490,-

GÅ TIL PÅMELDING ➔
Anbefalinger

«Ida er utrolig dyktig til å forklare og veilede – Kan varmt anbefale Liten & Trygg til alle småbarnsforeldre!»

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Karianne H

«Vi er nybakte foreldre og savnet en slik opplæring på helsestasjonen. Føler oss nå tryggere i foreldrerollen og vet hva vi skal gjøre om noe skjer. Vel verdt tiden og pengene!»

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Line S

«Dette var et veldig nyttig kurs! Jeg syns Ida var en solid og profesjonell kursholder med god formidlingsevne. Anbefaler kurset til foreldre og alle som jobber med barn!»

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Marte M

Hva sier våre tidligere deltakere?

"Vi er nybakte foreldre og savnet en slik opplæring på helsestasjonen. Føler oss nå tryggere i foreldrerollen og vet hva vi skal gjøre om noe skjer. Vel verdt tiden og pengene!"

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
/ Line S

Førstehjelp: Baby & Barn

Førstehjelp: Baby & Barn

Lær deg førstehjelp til baby og barn! Vi vet at det du gjør for barnet i minuttene før ambulansen ankommer, kan være helt avgjørende for barnets liv og helse.

Vi er selv småbarnsforeldre med lang bakgrunn som sykepleier og paramedisiner i legevakt og ambulanse, så vi kjenner godt til hvilke tanker og bekymringer foreldre har når uhellet er ute. Våre kurs er derfor spesielt tilpasset deg som forelder eller omsorgsperson, for å gi deg svar på det du faktisk måtte lure på når det kommer til sykdom og skade hos barn!

Velg kurs

Vi tilbyr flere typer kursformer. Velg det som passer ditt behov best!

Førstehjelp: Baby & Barn

Direktesendt nettkurs

Vårt populære 2 timers førstehjelpskurs som direktesendt nettkurs – Lær det essensielle hjemme i din egen stue!

Kr 490,-

Påmelding
Førstehjelp: Baby & Barn

Digitalt førstehjelpskurs

Vårt mest omfattende førstehjelpskurs for deg med omsorg for barn – Lær førstehjelp til baby og barn når du vil og hvor du vil!

Kr 990,-

Kommer!
Førstehjelp: Baby & Barn

Privat kurs

Hold vårt populære førstehjelpskurs som privat arrangement hjemme – Inviter venner, familie eller barselgruppen!

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!

Kontakt oss!
Førstehjelp: Baby & Barn

Praktisk kurs

Ta vårt populære førstehjelpskurs ved fysisk oppmøte på kurssted – For deg som ønsker praktisk trening!

Se vår kurskalender!

Kurskalender

Hva sier våre tidligere deltakere?

"Vi er nybakte foreldre og savnet en slik opplæring på helsestasjonen. Føler oss nå tryggere i foreldrerollen og vet hva vi skal gjøre om noe skjer. Vel verdt tiden og pengene!"

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
/ Line S

Ofte stilte spørsmål

Hvilket kurs bør jeg velge?

Vår tanke er det skal være enkelt og lett tilgjengelig å ta førstehjelpskurs, særlig når du er gravid eller i småbarnsperioden.

 • Ønsker du instruktørledet praktisk trening med øvelsesdukker, anbefaler vi vårt praktiske kurs.
 • Vil du lære mest mulig å ta kurset når og hvor det passer deg best, bør du velge vårt digitale kurs.
 • Trenger du å lære det essensielle, på en enkel og rask måte, er vårt direktesendte nettkurs midt i blinken.
 • Er dere en større gruppe med familie, venner eller en barselgruppe, kan et privat kurs være et bra alternativ.

Uansett hvilket kurs du velger, får du alltid nøye demonstrert de basale førstehjelpstiltakene ved hjerte-lungeredning og fremmedlegeme i luftveiene.

Vi anbefaler at du velger kurs etter ditt behov!

Deltakere som gjennomfører praktiske eller private kurs, får tilsendt kursbevis per e-post hvis ønskelig.

Alle deltakere som gjennomfører hele vårt digitale nettkurs får automatisk kursbevis etter endt kurs.

Det blir ikke utstedt kursbevis for vårt direktesendte nettkurs.


Om oss

Om oss

Vårt mål er å skape trygge, kunnskapsrike og ikke minst selvsikre omsorgspersoner – som vet hva de skal gjøre ved sykdom og skade hos barn.

Tanken bak Liten & Trygg

Gjennom årene har vi møtt mange fortvilte foreldre og omsorgspersoner som har vært usikre eller manglet kunnskap om førstehjelp til barn. I en jungel av velmente råd og tips fra andre og ikke minst internett, er det vanskelig å skille mellom nyttig og unyttig informasjon. Vi i Liten & Trygg ønsker derfor å være en pålitelig og objektiv aktør som underviser og videreformidler kunnskap om førstehjelp og sikkerhet til barn. Samtidig ønsker vi at det skal være enkelt og lett tilgjengelig for alle å tilegne seg livsviktig kunnskap når og hvor de måtte ha behov for det.

“Jeg har ofte opplevd at foreldre som ringer eller oppsøker legevakten føler seg helt rådville når barnet deres er sykt eller har skadet seg. Mange har lest skrekkhistorier på nettet eller hørt dramatiske fortellinger av andre foreldre. Ofte resulterer dette i svært stressede foreldre og ikke minst barn, unødige mange besøk på legevakten og i verste fall alvorlige syke barn i mangel på kontakt med helsepersonell.”

Ida Grimstad – Hovedinstruktør og grunnlegger

Vår tanke er at du som forelder eller omsorgsperson skal vite hva du skal gjøre dersom barn blir alvorlig syke eller skadet. I tillegg ønsker vi å gi deg nok kunnskap til å kunne forebygge skader og ivareta barn ved vanlig sykdom og mindre uhell.


Tips & råd

Dette må du vite om brannskader!

Små barn i alderen 0-4 år er de som er mest utsatt for brann- og skoldeskader. Har du små barn i hjemmet må du være ekstra påpasselig med varm drikke…

LES MER


Dette må du vite om feber hos små barn!

Barn vil naturlig nok bli litt slappe og utilpasse når de har feber. Så lenge barnet er i god allmenntilstand, det vil si: tar til seg drikke, gir…

LES MER